Hlavní obsah

Manželky zmlátily svého muže, chtěl se potřetí nezákonně oženit

– Indie
Novinky, Natálie Lošková

Ve městě Kójamputtúr na jihu Indie řešila v úterý místní policie neobvyklý případ. Indického muže známého jako Dineš napadly před policejní stanicí jeho dvě manželky. Dozvěděly se totiž, že se plánuje oženit i potřetí. V Indii je přitom mnohoženství nezákonné. Ve čtvrtek o případu informoval britský deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Kójamputtúr (ilustrační foto)

Článek

Šestadvacetiletý Dineš se poprvé oženil v roce 2016, údajně však začal svou manželku obtěžovat a bít. Když se od něj odstěhovala zpět ke své rodině, rozhodl se Dineš letos v dubnu potají oženit podruhé.

Polygamie (v případě mnohoženství se jedná o tzv. polygenii) je přitom v Indii nezákonný čin, za který muži hrozí vězení. I druhá manželka se stala obětí domácího násilí, a tak od něj i ona utekla za rodinou. Indický muž mezitím na manželské seznamce začal hledat svou třetí ženu.

Když se o sobě obě ženy dozvěděly a zjistily, že se Dineš chce oženit dokonce i potřetí, rozhodly se konat. Před jeho zaměstnáním uspořádaly tzv. dharnu, indickou formu nenásilného protestu, po které byl požádán, aby se dostavil na policejní stanici.

Jakmile ale po výslechu vyšel Dineš ven, jeho dvě manželky se na něj vrhly a začaly ho fyzicky napadat. K útoku se přidali i mužští příbuzní obou žen, dokud neležel bezbranně na zemi. Policie na místě zasáhla a odvedla účastníky zpět dovnitř na stanici, kde teprve manželky podaly oficiální stížnost.

Zatímco vyšetřování stále pokračuje, video, na kterém manželky trestají Dineše se stalo na internetu virálním.

Reklama

Výběr článků

Načítám