Hlavní obsah

Manžel britské královny je v nemocnici, podstoupí operaci kyčle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buckinghamský palác v úterý informoval, že šestadevadesátiletý manžel britské královny Alžběty II. princ Philip byl převezen do jedné z londýnských nemocnic, kde podstoupí operaci kyčle. Zákrok byl údajně plánovaný a proběhne ve středu.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Manžel britské královny Alžběty II. princ Philip

Článek

„Jeho královská Výsost vévoda z Edinburghu byl hospitalizován v londýnské Nemocnici krále Eduarda VII. kvůli plánované operaci kyčle, která proběhne ve středu,“ napsal Buckinghamský palác ve svém vyjádření.

Ačkoliv se princ Philip během loňského léta stáhl z veřejného života, královská rodina tehdy zdůrazňovala, že jeho rozhodnutí nevyplynulo ze zdravotních důvodů.

To sám vévoda z Edinburghu ostatně dokazoval i občasnou návštěvou královských oficialit, kde dělal doprovod své manželce.

Podle britských médií se s bolestí v oblasti kyčle potýkal zhruba měsíc, kvůli čemuž vynechal několik větších akcí, včetně velikonoční bohoslužby v kapli svatého Jiří na hradě Windsor, která proběhla minulý týden.

Reklama

Výběr článků

Načítám