Hlavní obsah

Majitelka slavné opičky v zimním kabátku chce své zvíře zpět

– Toronto
Novinky, Markéta Klánská

Opička z Ikey, takovou dostal přezdívku makak, který se tuto neděli z ničeho nic oblečený do huňatého zimního kabátku objevil v torontském obchodním domě, kde překvapil všechny přítomné. Příběh tohoto primáta jménem Darwin, kterého z místa odvezla odchytová služba do specializovaného útulku, má ovšem pokračování.

BEZ KOMENTÁŘE: Darwin jako skutečný člen rodiny

 
Článek

Darwinova majitelka Yasmin Nakhudaová sice musela zaplatit pokutu 240 dolarů (4700 korun) za porušení zákona o chovu zakázaných zvířat a svého mazlíčka se bezprostředně vzdát, teď ale bojuje za jeho navrácení.

Aby dokázala, jak se u ní měl Darwin dobře, poukázala na videa, která již dříve vložila na internet. Darwin je na nich vidět, jak si se svou majitelkou čistí zuby před spaním, jak je oblečen do halloweenského kostýmu nebo jak bláznivě poskakuje po kanceláři.

BEZ KOMENTÁŘE: Takhle v neděli hledal ztracený Darwin svou majitelku v Ikee

„Každou noc potřebuje krmit z dětské lahvičky a minimálně třikrát denně potřebuje měnit plenky. Musí být neustále se mnou, beru ho tedy do kanceláře, spí se mnou, sprchuje se se mnou a chodí se mnou i nakupovat,“ napsala Nakhudaová v komentáři k jednomu z videí.

Opička je zřejmě smutná

Sedmiměsíční makak rhesus, který se doslova přes noc stal světovou hvězdou, je nyní v útulku pro primáty v kanadském Sunderlandu. Podle mluvčí je tichý a příliš neprojevuje svou osobnost, což by prý mohla být známka stresu.

Nakhudaová věří, že se na něm podepsalo právě odloučení od domova. Nechala se tedy podle deníku Daily Telegraph slyšet, že by Darwin měl mít na vybranou, a zvažuje, že bude případ řešit soudní cestou.

Reklama

Výběr článků

Načítám