Hlavní obsah

Má tank přednost v jízdě? V Rusku ano

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nižnij Tagil

Čeští řidiči jsou většinou připraveni na to, že jim cestu zkříží srna, divoké prase nebo jiné zvíře. V ruském městě Nižnij Tagil si motoristé musí dávat pozor na přejezdy tanků, které jsou navíc naprosto legální. Sídlí tam totiž závod na jejich výrobu, a tak není jízda tanku T-72 přes silnici ničím výjimečným, informoval The Telegraph.

BEZ KOMENTÁŘE: Před autem překřížil silnici tank

 
Článek

Video tanku T-72, které v sobotu natočil jeden ruský motorista, vzbudilo okamžitě rozruch. Nejčastěji lidé poukazují na chaotičnost a neorganizovanost ruského silničního provozu, v tomto případě bylo ale k překvapení mnoha diváků vše v pořádku.

Tank z místního Uralvagonzavodu se totiž v rámci testovací jízdy pohyboval po speciální trati a podle vyjádření policie dokonce dodržoval všechny dopravní předpisy.

„Křižovatka je vybavena světelnou signalizací a vozidla, která jedou po křižující silnici, musí zastavit a dát tanku přednost,“ řekl ruskému deníku Pravda jeden z místních policistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám