Hlavní obsah

Lupič - gentleman dostal infarkt myokardu

Novinky, Korzo/Plus
LONDÝN

Ronnie Biggs (73), jeden z organizátorů největší vlakové loupeže v britské historii, byl přemístěn z nejpřísněji střeženého britského vězení Belmarsch na kardiologické oddělení prestižní nemocnice Queen-Elizabeth-Hospital v Londýně. Delikventa známého pod přezdívkou lupič - gentleman postihl infarkt myokardu.

Foto: Ryszard Perzynski (www.visual-studio.cz)

Boby vám dávají i křídla :)

Článek

Podle ošetřujících lékařů je jeho stav stabilizovaný, spoluvězeň a přítel Kevin Crace však prozradil reportérům, že Ronnie dlouhodobě trpí srdeční slabostí a jeho celkový zdravotní stav je rovněž velmi špatný. Stejného názoru je i Biggsův devětadvacetiletý syn Michael.

Michael: Vězení otci škodí

"Můj otec je velmi nemocný muž a nemám nejmenší pochybnosti o tom, že pobyt ve vězení mu značně škodí," konstatoval a zároveň připomenul, že i přesto britské justiční orgány v říjnu 2003 definitivně zamítly Biggsovu žádost o předčasné propuštění ze zdravotních důvodů.  

Svatba ve vězení

V roce 1963 se tehdy dvaatřicetiletý Biggs společně se čtrnácti dalšími komplici podílel na vyloupení poštovního vlaku z Glasgowa do Londýna.

Spolu s ostatními byl krátce po činu zatčen a odsouzen ke 30 letům odnětí svobody. Po patnácti měsících se mu však podařilo z vězení uprchnout do ciziny. Většinu doby na útěku prožil v brazilském Rio de Janeiro, kde se mimo jiné živil jako průvodce turistů.

Zchudlý a nemocný se roku 2001 rozhodl dobrovolně vrátit do Anglie. Okamžitě po příletu byl zatčen a převezen do Belmarsche, aby si odseděl zbytek původně vyměřeného trestu.

V červenci 2002 se ve vězení oženil se svou čtyřiapadesátiletou brazilskou přítelkyní a matkou syna Michaela, Raimundou Rotherovou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám