Hlavní obsah

Louis Boccardi odchází po 17 letech z čela AP

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Prezident a výkonný ředitel největší tiskové agentury Associated Press Louis D. Boccardi opouští po sedmnácti letech svůj vrcholný post a odchází do penze. Boccardi, který je i členem rady udělující prestižní novinářské ocenění Pulitzerovu cenu, do důchodu odejde v létě anebo na začátku podzimu.

Článek

Pětašedesátiletý šéf AP v agentuře pracoval více než 35 let. AP je dnes největším poskytovatelem zpravodajských služeb na světě. "Lou Boccardi vedl AP v době obrovského nárůstu zpravodajské technologie a diverzifikace," podotkl bývalý vydavatel The Dallas Morning News a předseda správní rady AP Burl Osborne.

Boccardi vrátil AP na Kubu

Boccardi je podle něj člověkem, který vždy prosazoval rychlost, důvěryhodnost a přesnost zpravodajství s důrazem na kvalitu. AP je sdružení zpravodajů a zvyšování zisku není pro agenturu prioritou. AP dodává zpravodajství pro tisíce komerčních klientů v celém světě, a to nejen slovní, ale také obrazové a zvukové. Po růstu nákladů na krytí zpravodajství Boccardi modernizoval řízení a zajistil agentuře nové příjmy.

V roce 1985, tedy v době nástupu Boccardiho do vrcholové funkce, měla AP v celém světě 215 zastoupení, dnes jich má 242. V roce 1969 musela agentura opustit Kubu, Boccardi se ale díky intervenci zasloužil o návrat. Dvakrát se setkal s Fidelem Castrem a AP se tak mohla v roce 1998 na ostrov vrátit.

Reklama

Výběr článků

Načítám