Hlavní obsah

Londýnská celebrita posledních týdnů musela být utracena, útok psa byl fatální

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smutná zpráva přišla z Velké Británie. Populární tuleň Freddie, který se nedávno usadil na břehu Temže v londýnské čtvrti Barnes, byl napaden psem a musel být utracen. Veterináři těžce zraněnému zvířeti již nemohli pomoct.

Foto: Profimedia.cz

Freddie byl po útoku psa utracen.

Článek

Freddie dostal minulý měsíc jméno po zpěvákovi legendárních Queen, stejně tak si totiž uměl užít přítomnost publika, o které na břehu Temže neměl v posledních týdnech nouzi. Divoké zvíře však bohužel našlo v Londýně kromě pozornosti nakonec i smrt.

Freddie byl v neděli těžce zraněn po útoku psa, který nebyl na vodítku. Ačkoliv se mu veterináři okamžitě snažili pomoct, zranění byla tak rozsáhlá, že by zvíře trpělo a jeho uzdravení a případný návrat do volné přírody byly krajně nepravděpodobné. Freddie byl po zvážení všech okolností v pondělí utracen.

Souboj psa a tuleně dokonce zachytil 55letý fotograf Duncan Phillips, jenž si Freddieho právě fotil. Z fotografií je zřejmé, že během samotného útoku psa se kolemjdoucí snažili obě zvířata od sebe včas odtrhnout a zraněnému Freddiemu přivolali první pomoc.

„Tuleň utrpěl mimo jiné zlomeninu ploutve, tato zvířata navíc nesnášejí moc dobře anestezii. Obávali jsme se navíc šíření infekce z tržných ran, následky pokousání byly tak závažné, že z našeho pohledu bylo jediné správné a etické řešení Freddieho navždy uspat,” uvedli ve stanovisku veterináři z British Divers Marine Life Rescue (BDMLR).

Fanoušci Freddieho nyní na sociálních sítích hromadně žádají, aby majitel psa, který neměl svého mazlíčka na vodítku, čelil žalobě. Na místě je totiž pro příliš zvídavé občany a majitele psů upozornění, aby umožnili žít Freddiemu na břehu Temže nerušený život. Ten byl vloni jako mládě zachráněn v Nizozemsku a do Londýna se dostal přes Francii. V posledních týdnech se stal londýnskou celebritou a objevil se i v populárním pořadu Good Morning Britain.

Reklama

Výběr článků

Načítám