Hlavní obsah

Libanon vytvořil největší vlajku světa, měří 65 tisíc čtverečních metrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bejrút

Libanon má nový světový rekord, který tentokrát ukradl Maroku. Země na Blízkém východě totiž rozvinula největší vlajku světa. Bílé pole ohraničené nahoře a dole červenými pruhy se zeleným libanonským cedrem uprostřed mělo po rozvinutí 65 tisíc čtverečních metrů. Dosud největší vlajka zapsaná v Guinnessově knize světových rekordů, pocházející z Maroka, měla 60 tisíc čtverečních metrů.

Foto: Profimedia.cz

Rekordní libanonská vlajka měla po rozložení 65 tisíc metrů čtverečních.

Článek

Vlajku v Libanonu musela roztáhnout armáda a její letectvo. Obří plachta představující libanonský národní znak byla ušita v Kuvajtu.

„Maroko je současným držitelem Guinnessova světového rekordu pro největší vlajku s 60 tisíci čtverečních metrů,“ uvedl mluvčí libanonské armády.

Samotný libanonský cedr, jenž je na vlajce vyveden v zelené barvě, zabral 10 452 čtverečních metrů látky. Má to svou symboliku, neboť rozloha Libanonu je právě 10 452 čtverečních kilometrů.

Libanon drží také světový rekord za největší porci salátu tabouleh, který tamní kuchaři vyrobili z bulguru, petrželky, rajčat a cibulky v množství vážícím 3,5 tuny. Zatím jsou držiteli rekordu také v přípravě největší porce hummusu, která byla uvařena letos v květnu a vážila deset tun.

Reklama

Výběr článků

Načítám