Hlavní obsah

Lev za volantem džípu vzbudil rozruch

Novinky, Veronika Kulhavá

Netradiční snímek se podařilo pořídit ve švýcarské ZOO Siky Park na začátku tohoto měsíce. Jedná se o fotografii lva Zumby za volantem džípu, která momentálně baví internet. Lev se zkrvavenou tlamou vypadá jako krutá šelma z nějakého akčního filmu.

Foto: Profimedia.cz

Lev Zumba vypadá za volantem opravdu výhrůžně.

Článek

Král zvířat vtěsnaný za volantem lehce pomačkaného terénního vozidla s vážným výrazem vyhlíží z okénka. Jeho pohled by se dal přirovnat k pohledu znuděného řidiče, který čeká, až mu na semaforu padne zelená. Skvrny od krve na tlamě tohoto zvláštního řidiče však dávají jasně najevo, že není radno plést se mu do cesty.

Ačkoliv záběry působí tak, že zvíře přepadlo posádku vozu, pochutnalo si a usadilo se na sedadle řidiče, pravda je jiná. Vtipná fotografie ve skutečnosti zachycuje chvíli, kdy se lev rozhodl prozkoumat interiér starého automobilu, který je součástí výběhu. Stopy od krve pak prozrazují jen to, že se před chvílí Zumba dosyta nažral masa.

Foto: Profimedia.cz

Bílý lev Zumba je klenotem Siky Parku.

„Podle mě to vypadá, jako by se Zumba projížděl ve svém terénním autě, aby zapůsobil na svou partnerku Timbu.“ komentoval zachycenou situaci autor snímku, fotograf Emmanuel Keller.

V plzeňské zoo se narodila mláďata lva berberského

Koktejl

Švýcarská organizace Siky Park je něco víc než jen obyčejná zoologická zahrada, jedná se zároveň o záchrannou stanici a domov zvířecích důchodců. Hlavním posláním Siky Parku je záchrana všech zvířat, která se nacházejí ve špatných podmínkách, jsou zraněná, nebo jim dokonce hrozí smrt.

Siky Park poskytuje domov více než třem stovkám zvířat a nachází se zde padesát čtyři různých živočišných druhů. Park má rozhodně co nabídnout, kromě jiných šelem je totiž domovem i čtyř bílých tygrů a právě bílého lva Zumby. Jde o jediné místo v celém Švýcarsku, kde mají lidé možnost zahlédnout tyto vzácné kočkovité šelmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám