Hlavní obsah

Kvůli zastřelenému houserovi vypsali v Británii vysokou odměnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli zastřelení oblíbeného housera na anglickém venkově vypsali v Británii odměnu 250 000 liber (8,5 miliónu Kč) za informace vedoucí k dopadení pachatelů. Napsal o tom v sobotu web BBC. Houser známý pod jménem Grumpy Gertie se stal jakýmsi maskotem vesnice Sandon v hrabství Hertfordshire a dostal se i do jejího znaku. Minulý víkend ho však kdosi zastřelil a vesničané od té doby truchlí.

Foto: Profimedia.cz

Houser přezdívaný Grumpy Gertie

Článek

Oblíbeným útočištěm Gertieho byla vysloužilá telefonní budka, kde se na jeho památku objevily svíčky, květiny, vzkazy a obrázky od místních dětí.

Podle svědků housera zastřelil někdo ze skupiny pasažérů terénního vozu, který minulou neděli parkoval u místního rybníčku.

„Je naprosto bezohledné a nesmyslné střelit housera do hlavy z bezprostřední blízkosti,“ citovala BBC inspektora Stephena Reevese.

Příběh zastřeleného opeřence zaujal britská média a rozhlasová stanice BBC v pátek odvysílala na toto téma reportáž v pořadu Jeremyho Vinea. Jeden z vesničanů v ní řekl, že obyvatelé jsou „rozhořčení“ a že je smrt oblíbeného zvířete zasáhla. Posluchač z hrabství Sussex pak stanici poslal zprávu s tím, že za dopadení zabijáků nabízí čtvrtmiliónovou odměnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám