Hlavní obsah

Kvůli světovému rekordu vypil litr citronové šťávy za 16 vteřin

Novinky, mšv

Rekordmanem v netradiční disciplíně se stal Američan David Rush. Za 16,53 vteřiny se mu podařilo vypít na ex litr stoprocentní citronové šťávy. A nejde zdaleka o jediný nevšední rekord, který drží, píše server Times Now News.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Rush pokořil dosavadní rekord, který držel Němec Andre Ortolf, jenž stejné množství citronové šťávy vypil za 17,12 sekundy. Na svůj pokus přitom nikterak intenzivně netrénoval. „Nikdy jsem to vlastně nezkoušel s citronovou šťávou. Popravdě jsem dvakrát zkoušel pomocí brčka vypít litr vody, ale nesčetněkrát jsem to zkoušel s půllitrem,“ popsal Američan a dodal, že rozdíl v množství tekutiny je velmi znát.

Muž posléze uvedl, že měl při pití šťávy stažený žaludek a necítil se dvakrát dobře. Chtěl v sobě tekutinu chvíli udržet, přestože Guinnessova kniha rekordů nijak nespecifikuje, jak dlouho musí šťáva zůstat v žaludku. „Měl jsem pocit, že to bude více v souladu s pravidly,“ vysvětlil. Břicho ho ale prý bolelo až do dalšího dne.

Nejde o jediný rekord, jehož je Rush držitelem. V bizarních disciplínách si libuje a například v květnu na sebe během jedné minuty navlékl 32 triček. Dělá to prý z důvodu, že chce mladé lidi povzbudit ke studiu přírodních věd, technologií a matematiky.

Rekord českého penzisty: dobyl na lyžích oba póly

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám