Hlavní obsah

Kvůli stížnosti feministek zmizely z nádraží pisoáry

Novinky, tcs

Na pánských toaletách na železničním nádraží ve francouzském Brestu zmizely pisoáry po stížnostech nejmenovaného feministického spolku. Na první pohled by se mohlo zdát, že se jedná o další výstřelek feministických aktivistek, v tomto případě má však máslo na hlavě spíše železniční dopravce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Fotografie dvou odmontovaných pisoárů vzbudily minulý týden na sociálních sítích pořádný rozruch. Pisoáry nechal odstranit správce budovy železniční dopravce SNCF (Société nationale des chemins de fer français) na základě stížnosti nejmenované feministické skupiny.

Ovšem jediné, na co si ženy stěžovaly, bylo to, že ony na záchodech musí za kabinky platit, kdežto muži, kteří chtějí použít pouze pisoár, platit nemusejí a drobné je bude stát také jenom kabinka.

Provozovatel uznal, že to opravdu není fér, ovšem místo, aby umožnil chodit dámám na toaletu zadarmo, pisoáry raději odmontoval s tím, že zpoplatnit je není z technických důvodů možné. „Chtěli jsme všechny toalety zpoplatnit, ale ukázalo se, že to není možné. Proto jsme pisoáry odstranili,“ uvedl místním novinám Thierry Chaplais, mluvčí SNFC.

Muži stráví na záchodě 7 hodin ročně. Utíkají za tichem, tvrdí výzkumníci

Koktejl

Nádraží v Brestu tak nyní disponuje dvěma ženskými kabinkami a pouze jednou mužskou. „To je příšerné! Uvidíte, že mnoho mužů ve spěchu a bez drobných, půjde raději ke zdi. Pro úklidovou službu to bude peklo,“ postěžoval si jeden z cestujících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám