Hlavní obsah

Kuriózní překážka zablokovala celou vozovku

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nakhon Ratčasima

S nečekaným problémem se setkal jeden z řidičů na silnici vedoucí skrz les na severovýchodě Thajska. Přes celou vozovku tam ležel slon a odpočíval. Průjezd byl tak zcela zablokován. Video přinesla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Přes celou silnici ležel rozvalený slonVideo: AP

 
Článek

Ke kurióznímu incidentu došlo ráno 13. srpna ve městě Nakhon Ratčasima. Sedmapadesátiletý Nattawat Patsungsing jel zrovna do práce, když na zvíře narazil. Nejdřív se snažil zůstat v naprostém klidu, aby chobotnatce nevyrušil. Bál se, aby na něj zvíře v úleku nezaútočilo.

Motorista čekal prý asi 20 minut, než začal natáčet. Na videozáznamu je slyšet, jak si se slonem povídá: „No tak, chlapče, zabíráš celou silnici. Mohl by ses, prosím, hnout, chlapečku? Já opravdu musím do práce.“

Jak se později dozvěděl od lesních pracovníků, slon se jmenuje Nga-Thong a na asfaltové vozovce lehává prý často, aby se ohřál. Je ale plachý, takže svou zálibu provozuje v okamžiku, kdy na cestě není moc rušno.

Nakonec to trvalo dalších 20 minut, než se slon zvedl a uvolnil místo pro dopravu. „Ten den jsem přišel pozdě na šichtu, ale byl jsem šťastný, že jsem ho viděl takto zblízka,“ poznamenal Patsungsing.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám