Hlavní obsah

Kroupy velké jako vejce bombardovaly Čínu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chaj-si

Jako by z nebe padaly kameny, tak popisují obyvatelé nezvykle mohutné krupobití, které 9. srpna postihlo severozápad Číny. Mongolskou a tibetskou autonomní prefekturu Chaj-si bombardovaly kroupy velké jako vejce. Videozáznam zveřejnila agentura AP.

BEZ KOMENTÁŘE: Kroupy velké jako vejce bombardovaly ČínuVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Krupobití se spustilo kolem šesté hodiny večer. Ačkoliv trvalo jen 10 minut, napáchalo značné škody. Zraněno bylo 25 lidí a zahynulo 135 ovcí. Nahlášeno bylo rovněž 739 poničených vozidel.

Foto: Newsflare, AP

BEZ KOMENTÁŘE: Kroupy velké jako vejce bombardovaly Čínu.

Místní obyvatel jménem Li popsal, že se počasí náhle změnilo. Chtěl se proto schovat do auta, ale nestihl to včas, kroupy ho zasáhly do hlavy. „Hlava mi krvácela. Bylo to jako kameny a v hlavě mi začalo hučet,“ uvedl pro server China Postsen.

Ve Francii padaly kroupy o velikosti tenisových míčků

Evropa

Pracovníci tamního meteorologického úřadu sdělili, že krupobití trvalo od 18:13 do 18:25, přičemž kroupy větší než kachní vejce padaly na zem pouhých pět minut. Největší z nich měly průměr 43 mm.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám