Hlavní obsah

Krajta si na dvorku domu pochutnávala na vačnatci. Visela při tom ze střechy

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyjít na dvorek a spatřit na něm obřího hada není v Austrálii úplně neobvyklé, někdy se ale i protřelí lovci nestačí divit. To byl i případ pracovníka odchytové služby Stuarta McKenzieho, kterého kvůli hadovi povolali do jednoho domu v městečku Mooloolaba nedaleko Brisbane.

Foto: Profimedia.cz

Krajta požírající possuma

Článek

„Lovec hadů“ našel na dvorku obří krajtu, která visela zavěšená ze střechy a požírala přitom ne zrovna drobného vačnatce zvaného possum vlnitý. Z hadovy tlamy ještě vyčuhovala spodní část zvířecího těla i s ocasem.

„Krajta byla asi dva metry dlouhá a než celého possuma spořádala, trvalo jí to asi hodinu,“ uvedl McKenzie.

Foto: Profimedia.cz

Krajta požírá possuma

Vyzdvihl, jak je neuvěřitelné, že jsou tito hadi schopni sežrat hlavou dolů tak velkou kořist – possumové mohou prý dorůst i do délky jednoho metru. McKenzie hada neopomněl vyfotit a fascinující snímky zveřejnil na internetu.

Krajty kobercové mohou dorůst až do délky tří metrů, a jelikož se řadí mezi škrtiče, jejich kousnutí není pro člověka život ohrožující. Často si pochutnávají právě na vačnatcích nebo hlodavcích, v Austrálii však není výjimečné, že dostanou chuť i na domácí mazlíčky. V dubnu se takto jistá rodina ze Sunshine Coast nedobrovolně rozloučila se svou kočkou.

Foto: Profimedia.cz

Krajta požírající possuma

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám