Hlavní obsah

Kousek od smrti. Lyžař prosvištěl uzoučkou skalní průrvou

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odvážný, ale velmi nebezpečný kousek za sebou má lyžař Cody Townsend z Kalifornie. Na Aljašce sjel extrémně prudkou skalní průrvou, která podle něj byla v některých místech jen metr a půl široká.

BEZ KOMENTÁŘE: Lyžař projel neuvěřitelně úzkou skalní průrvouVideo: RedBull

 
Článek

Prosvištět dolů zabralo Townsendovi jen 30 sekund. Je sice ostříleným dobrodruhem, ale trochu nervózní byl. Po projetí průrvy si také v návalu adrenalinu vulgárně ulevil. Není se čemu divit, stačilo jedno škrtnutí o stěnu a následky mohly být tragické.

Američanův adrenalinový kousek se objevil už ve filmu Days of my Youth, který byl do kin uveden letos. Minulý týden za něj dostal cenu za nejlepší sjezd roku, klip tak byl následně zveřejněn samostatně a na internetu už ho viděly milióny lidí.

Průrva se nachází v horách Tordrillo asi 120 kilometrů od největšího aljašského města Anchorage. Ačkoliv se jedná o atraktivní útvar, nemá žádné oficiální jméno.

„Na Aljašce je tolik hor, že jména dostávají jen ty největší a nejvíc ikonické. Pro tuhle průrvu máme pár přezdívek, ale jsou docela sprosté a nehodilo by se je otisknout,“ uvedl Townsend pro server New York Daily News.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám