Hlavní obsah

Koronavirus jsem nestvořil, popřel Bill Gates konspirační teorie

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miliardář a zakladatel Microsoftu Bill Gates popřel konspirační teorie, které tvrdí, že stojí za vznikem koronaviru. Rovněž odmítl tvrzení, že věnoval peníze na vývoj vakcíny, aby skrze ni dostal do lidských těl elektronická zařízení, píšou servery CNBC a Ladbible.

Foto: Profimedia.cz

Bill Gates

Článek

„Je to špatná kombinace pandemie, sociálních médií a lidí, kteří za vším hledají velmi jednoduchá vysvětlení,“ uvedl Gates na adresu konspirátorů. Podle nich chce miliardář z koronaviru těžit tak, že pomocí vakcín vpraví lidem do těl sledovací zařízení. „Naše nadace dala na vakcínu k záchraně životů více peněz než jakákoli jiná organizace,“ vysvětlil magnát.

Server Livemint poznamenává, že Gates věnoval na boj s koronavirem 250 milionů dolarů (5,6 miliardy korun), přičemž jeho nadace utratila za posledních 20 let miliardy dolarů na vylepšení zdravotnického systému v rozvojových zemích. „A tohle úplně přehlížíte. Tvrdíte, že vyděláváme peníze a snažíme se zabít lidi vakcínou nebo nějakým vynálezem,“ obul se Gates do tvůrců konspiračních teorií.

Podle zakladatele počítačového gigantu Microsoft je potřeba, aby lidé více hledali pravdu a nerezignovali na fakta. Doplnil, že si přeje, aby koronavirová pandemie co nejdříve skončila.

Prozatím neexistuje vakcína, která by proti nemoci covid-19 chránila. Je však nezávisle vyvíjena hned na několika místech na světě, třeba v britském Oxfordu, v Rusku nebo Indii.

Vědci hlásí léky proti covidu-19

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám