Hlavní obsah

Kontroverzní thajská zoo nechala jezdit na kole šimpanze v roušce a stříkat dezinfekci

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangkok

Další kritice čelí nechvalně proslulá zoo na předměstí thajského Bangkoku. Tentokrát za to, že pracovníci nechali jezdit po areálu šimpanze v roušce na kole, ke kterému byly připevněny kanystry a stříkala z nich dezinfekce. Po uzavření tohoto zooparku volají aktivisté už několik let. Videozáznam zveřejnila agentura KameraOne.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kontroverzní thajská zoo čelí další kritice, nechala šimpanze jezdit na kole a rozstřikovat dezinfekciVideo: KameraOne

 
Článek

Opice jezdila na dětském kole po areálu Krokodýlí farmy a zoo Samutprakarn 11. dubna oblečená do džínových kraťasů a havajské košile. Představitelé zahrady tak prý chtěli ukázat, co se u nich v době pandemie děje.

„Máme zavřeno od doby, kdy to nařídila vláda a nemáme moc co na práci. Provádíme tady úklid dvakrát a třikrát týdně pro případ, že bychom mohli otevřít. Šimpanze, kterého jsme tady vycvičili, jsme vzali ven, aby si protáhl nohy během tohoto neaktivního období,“ uvedl ředitel zoo Uthen Yangpraphakorn.

Je to pekelná díra

Po zhlédnutí videa organizace na ochranu zvířat PETA označila zacházení se zvířaty za „srdcervoucí“. „Místa jako Krokodýlí farma a zoo Samutprakarn jsou pekelné díry, ve kterých zvířata jako tento šimpanz žijí každý den své bídné životy v zajetí,“ sdělila mluvčí organizace Nirali Shahová.

Německé zoo docházejí peníze, zvířata možná budou krmit jinými

Koronavirus

Podle jejího sdělení se PETA už několikrát představitele zoo snažila zkontaktovat, leč marně, management nikdy neodpověděl. Pokud nejsou zvířata využívána pro bavení lidí, žijí v malých klecích. Během loňského roku organizace několikrát zdokumentovala případy, kdy zaměstnanci zoo své svěřence bili bambusovými tyčemi. Své podněty už předala thajské policii, aby zahájila vyšetřování.

Naposledy vyvolala tato thajská zoo rozruch loni v prosinci, když se na veřejnosti objevilo video s jejich na kost vyhublým slonem, který byl nucen předvádět čísla pro diváky. Organizace na ochranu zvířat proto začaly tlačit na cestovní agentury, aby toto místo vynechaly ze svých nabídek. Největší asijská společnost prodávající on-line vstupenky, která ročně obslouží miliony turistů, přestala tuto zoo nabízet už loni v srpnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám