Hlavní obsah

Komická situace. Želva na ranveji způsobila zpoždění letadla s želvím vzhledem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonské mezinárodní letiště Narita mělo v pátek ráno nečekaného hosta. Byla jím zhruba třiceticentimetrová želva, která se objevila na ranveji a způsobila zpoždění celkem pěti letů. Úsměvná na celé situaci byla skutečnost, že jedno z postižených letadel mělo na trupu vyobrazenou právě želvu, píše britský list Independent.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo japonské společnosti All Nippon Airways s želvím designem (ilustrační foto).

Článek

Želvy procházející se po ranveji si všiml pilot letadla, které se zrovna připravovalo k odletu.

Ten přítomnost odvážného zvířete nahlásil pracovníkům řízení letového provozu a následně muselo být zvíře z ranveje odstraněno. Jeho odchyt pomocí sítě způsobil pozastavení odletů na dobu 12 minut, což ovlivnilo celkem pět letů.

Jedním z postižených letadel byl i stroj společnosti All Nippon Airways, který má na trupu vyobrazenou želvu.

Japonská aerolinka využívá letoun s designem karety obrovské pro lety mezi Tokiem a Honolulu. Letecká společnost nevšedním vzhledem letadla podporuje záchranu této želvy, neboť se jedná o ohrožený druh a hrozí jí vyhynutí.

Incident s želvou na ranveji vzala aerolinka s úsměvem. „Na Havaji jsou mořské želvy symbolem štěstí a my doufáme, že tato želva, která se přišla podívat na letiště, přinese světlou budoucnost,” sdělila ve svém prohlášení.

Reklama

Výběr článků

Načítám