Hlavní obsah

Kočku našli v motoru až po 200 kilometrech

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Motor může za jízdy vydávat různé zvuky, málokdy se však stane, aby mňoukal. A právě mňoukání ozývající se zpod kapoty auta, které právě parkovalo, slyšeli kolemjdoucí. Překvapený řidič v motoru nalezl vyděšenou, ale zdravou kočku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O neobvyklém případu, který se odehrál 25. prosince, informoval útulek Celia Hammond Animal Trust, do jehož péče se nedobrovolná čtyřnohá cestovatelka dostala. Řidič cestoval bez zastávky z Birminghamu na východní kraj Londýna. Teprve tam ho během parkování kolemjdoucí upozornili na to, že se z jeho motoru ozývá zoufalé mňoukání.

Řidič v motoru nalezl vyděšenou kočku, avšak zvíře v něm vyvolalo jen pramálo sympatií. Podle útulku kočku prostě vypustil na chodník v cizím městě a dál se o ní nestaral. Dříve než stihla utéct, ji však odchytli právě kolemjdoucí, kteří na mňoukání upozorňovali.

Jeden z nich pak kočku vzal k sobě domů a následně ji odvezl do útulku. Jeho ředitelka a zakladatelka Celia Hammon sdělila deníku Independent, že kočka během své jízdy neutrpěla žádné zranění. Dodala, že pro kočky je nesmírně jednoduché do motoru vlézt. Během zimy je navíc může přitahovat teplo ještě nevychladlého motoru.

Místo vánočních dárků si osmiletá dívka přála krmivo pro zvířata. Věnovala ho útulku

Koktejl

Původní majitele dobře živené kočky bude však těžké vypátrat. Zvíře nebylo opatřené čipem a řidič nikomu nesdělil své jméno či alespoň, z jaké části Birminghamu přijel. „Muž chtěl jen dostat kočku pryč ze svého auta. Nevíme, za kým přijel ani jak ho vystopovat,“ uvedl útulek.

Útulek nyní zjišťuje, kdo v milionovém Birminghamu hledá kočku. Pokud se majitelé nenajdou, bude kočka předána v Londýně k adopci.

Reklama

Výběr článků

Načítám