Hlavní obsah

Kočka vydává stejně hlasitý zvuk jako průměrný rockový koncert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řev lva, přijíždějící metro nebo třída plná štěbetajících dětí. Podle měření hlasitost o průměru 100 decibelů. Kočka Merlin dokáže při vrnění vydávat stejnou hlasitost a aspiruje na zápis do Guinessovy knihy rekordů.

Kočka vydává stejně hlasitý zvuk jako průměrný rockový koncert

 
Článek

Majitelka kočky Angličanka Tracey Westwoodová je na svého domácího mazlíčka náležitě pyšná. Průměrná kočka vrní o hlasitosti 25 decibelů, ona sama naměřila Merlinovi decibelů 100 a je si jistá, že to není maximum. Pravděpodobně tedy půjde o nový světový rekord.

„Při jednom měření jsme naměřili 100 dB, ale on dokáže být opravdu ještě hlasitější. Jeho vrnění je opravdu velmi hlasité, když s někým telefonuji a Merlin začne vrnět, lidé se mě okamžitě ptají, kde jsem a co se tam děje,“ říká paní Westwoodová s úsměvem.

Otázka zní, zda je úsměv na místě. Podle expertů totiž dokáže při delším poslechu zvuk o hlasitosti 100 dB způsobit ztrátu sluchu.

Reklama

Výběr článků

Načítám