Hlavní obsah

Koala Lewis zachráněný z ohnivého pekla je po smrti

Novinky, jky

Byl to silný pozitivní příběh, který rezonoval nejen Austrálií, ale díky pořízenému videu i celým světem. Medvídka koalu pojmenovaného Lewis zachránila z doutnajícího stromu odvážná Australanka Toni Dohertyová. Ač to nejdříve vypadalo, že by se mohl Lewis zotavit, silné popáleniny na jeho těle nejevily známky hojení, a protože koala trpěl velkými bolestmi, veterináři se jej rozhodli uspat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Australanka riskovala vlastní život, aby zachránila popálenou koalu při lesních požárech Video: Reuters

 
Článek

„Naším hlavním cílem je blahobyt zvířat, a tak jsme tedy museli učinit toto rozhodnutí,“ uvedli veterináři z Port Macquarie Koala Hospital poté, co se měl stav popálenin medvídka přes noc ještě zhoršit. Zachránkyně Lewise dostala ještě před jeho uspáním příležitost se s ním rozloučit.

„Byli jsme za ním ještě dnes ráno. Samozřejmě je nám z toho velmi smutno, protože jsme doufali, že se z toho dostane. Chápeme ale, že jeho zranění byla vážná, vysilující a zejména velmi bolestivá,“ řekl pro 9News.com.au jménem své manželky Peter Doherty.

Jeho manželka Toni si při průjezdu lesem všimla koaly obklíčeného plameny a slyšela jeho nářek. „Neuvědomila jsem si, že umí takhle křičet. Bylo to srdcervoucí a já věděla, že se musím pokusit dostat ho z toho místa tak rychle, jak je jen možné,“ uvedla krátce po pokusu o záchranu medvídka Toni Dohertyová. Zhruba čtrnáctiletý medvídek však nakonec boj o život nevyhrál.

Od září, kdy požáry v Austrálii začaly, přišlo o život již šest osob a shořelo na 500 domácností. Zahynulo také okolo tisíce medvídků koal a vědci se po této tragédii vážně obávají o přežití jejich druhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám