Hlavní obsah

Knedlíková pizza či smažená tatranka? Vítejte na festivalu nejhorších blafů

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Česká vynalézavost nezná mezí, a pokud se jedná o vaření, platí to dvojnásob. Internet pravidelně zaplavují nejpodivnější recepty, které mezi sebou sdílejí zejména maminky a „těhulky“, jak si samy říkají. Ty největší kuriozity, jako třeba polévku z kečupu, knedlíkovou pizzu nebo sushi s párkem, mohli v sobotu ochutnat návštěvníci Blaf Food Festu, který se konal v Praze.

Blaf Food Fest představil nejhorší blafy z českého internetuVideo: Novinky

 
Článek

Organizátoři se rozhodli rozčeřit vody gurmánských přehlídek nabízejících různé bio a raw pokrmy. „Vykašlete se na avokáda, freshe a molekulární gastronomii. Vraťte se ke svým kořenům. Ke špagetám se svlékacími párky a kečupem,“ prezentovali předem akci s nadsázkou.

Jídlo, které by asi jen tak někoho nenapadlo uvařit a už vůbec ne sníst, je nicméně na sociálních sítích a nejrůznějších diskuzních fórech velmi vychvalováno. Návštěvníci festivalu mohli ty největší blafy ochutnat.

„Tento festival má ukázat největší bizarnosti, které jsme našli v útrobách českého internetu. Můžete tady ochutnat takové zvláštnosti jako je třeba salát z kuřecích kůžiček, smaženou tatranku nebo mlékovou polévku,“ vysvětlila organizátorka akce Monika Hillebrandová.

Talíře zůstávaly nedojedené

Polévky lidé popíjeli po panácích a kdo chtěl, mohl si připravit chlebíček podle své fantazie. Součástí byla i expozice, jíž dominovaly „mňamky“ ze salámu. „My jsme si tady dali kuřecí bábovku, smaženou tatranku a pak nějakou výbornou pizzu na knedlíku. A jak vidíte, tak nám to hrozně moc chutná,“ zhodnotila svůj gastronomický zážitek skupinka návštěvníků nad nedojedenými talíři.

Festival rozhodně nezvládl prezentovat všechny podivné recepty, Hillebrandová proto věří, že se akce bude konat i příští rok - námětů je prý opravdu hodně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám