Hlavní obsah

Klokan se šel zchladit do bazénu, aby unikl vedru

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Austrálie zažívá extrémní vlnu veder. Těžkosti nezpůsobuje pouze lidem, ale i zvířatům. Jeden klokan se proto rozhodl vypořádat se s horkem po svém a skočil se svlažit do zahradního bazénu jedné rodiny v městečku Merriwa v Novém Jižním Walesu, napsal server Business Insider.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Klokana natočila Sharon Gradyová, v jejímž bazénu se zvíře chladilo. „Myslím, že mu, chudákovi, bylo dneska trochu teplo, tak se rozhodl jít si zaplavat,“ uvedla žena k videu. „Teď jen vymyslet, jak ho dostat ven. Tohle uvidíte vážně jen v Austrálii,“ doplnila. Klokan nakonec odešel sám po několika hodinách chlazení.

Tito vačnatci, a zejména samci, jsou známí tím, že vyhledávají díry či jámy s vodou, aby unikli nesnesitelnému žáru. Jsou to navíc i dobří plavci.

„Nechte ho si užít bazén. Horko, požáry a počasí jsou vážně nesnesitelné,“ okomentoval video jeden z uživatelů sociálních sítí s narážkou na obří požáry, které tuto část Austrálie aktuálně sužují, a letošní extrémní vedra.

Země plošně zaznamenala nejvyšší průměrnou teplotu v historii měření - skoro 41 stupňů, uvedl server BBC.

Požáry už vyhubily 30 procent koalů Nového Jižního Walesu

Svět

„Sucho a požáry napáchaly na jejich přirozeném prostředí spoušť, stejně tak na lidech. Je hezké, že se měl klokan kde ochladit,“ napsal další z uživatelů.

Ohnivé peklo v Austrálii zahubilo přes dva tisíce koal

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám