Hlavní obsah

Kim Čong-il žije. Imitátor je od diktátora k nerozeznání

Novinky, Jakub Herzán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejci v poslední době potkávají postavu Kim Čong–ila, kterak se prochází po městě. Nejedná se však o obživlé tělo zesnulého diktátora, ale o velmi přesvědčivého dvojníka. Jihokorejec Kim Young-sik ve svých 61 letech pracuje jako rytec a především jako imitátor.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dvojník Kim Čong-ilaVideo: Reuters

 
Článek

Zelená bunda, typicky upravené vlasy a výrazné brýle, vše ve stylu Kim Čong-ila. Dokonce i mimiku a pohyby ovládá dvojník dokonale.

Poprvé si zahrál roli slavného diktátora před 15 lety, od té doby se objevil v několika reklamách a vedlejších rolích. V zábavním průmyslu Jižní Koreje je neuvěřitelné množství imitátorů, kteří se specifikují právě na zesnulého severského vůdce. Někteří si jen tropí žerty, jiní ale své povolání berou vážně, tak jako zmíněný Kim Young.

„Cítil jsem smutek a velké zklamání, když zemřel. Měl jsem pocit, že zemřel můj bratr, chtěl jsem se s ním setkat, teď už se mi to nepovede,“ řekl zklamaný imitátor.

Byl vítán jako vůdce

Díky podobě s Kim Čong-ilem se často dostává do zajímavých situací. Například v roce 2008 navštívil severokorejskou rekreační oblast u hory Kumgang na hranicích s Jižní Koreou. Zaměstnanci byl podle svých slov vítán jako jejich vůdce s nadšením. Poté, co jim vysvětlil, že je pouze imitátor a herec, všechny přítomné velmi pobavil a byl pohoštěn na účet podniku.

Resort Mount Kumgang byl symbolem kooperace obou zemí. Ta skončila poté, co severokorejští vojáci zastřelili dva jihokorejské turisty.

Obě země jsou formálně ve válečném stavu od ukončení války v roce 1953, mírová smlouva nebyla nikdy uzavřena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám