Hlavní obsah

Keira Knightleyová: Nahota je ve filmech důležitá

Novinky, Famous
LONDÝN

Za pokrytce označila britská herečka Keira Knightleyová všechny z filmové branže, kteří tvrdí, že nahota nepatří na filmová plátna. Hvězda filmu Piráti z Karibiku se rozhodně bude ve filmech objevovat zcela bez oděvu. Vadí jí také sexismus v Hollywoodu, který obnažuje ženy, ale jen zřídka muže.

Článek

V novém filmu Pokání, které do českých kin vstoupí 6. prosince, se objevuje Keira Knightleyová téměř zcela nahá. Má na sobě průhledné spodní prádlo, v němž se smáčí v rybníce.

"Když bych nebyla připravená odhodit své oblečení na plátně, byla by to celá oblast mé práce, kterou bych nemohla prozkoumat. A nemůžu obětovat svou práci kvůli takové věci. Kdybych nedělala takové scény, potom by byl možná můj život jednodušší. Je tady spousta hereček, a zvláště spousta amerických hereček, které by tohle nedělaly, právě kvůli tomu. Ale já jsem do toho šla vášnivě a musela to udělat bez ohledu na to, co to vyžadovalo," vyprávěla mladá herečka v rozhovoru pro britský list The Times.

Dvaadvacetiletá hvězda je trochu rozmrzelá postojem Američanů k nahotě. Podle ní to deformuje práci v Hollywoodu, kde je poměrně přijatelná ženská nahota, ale nikoli ta mužská.

"Myslím si, že skutečně žijeme se sexismem. Myslím, že je to velmi zřejmé. Je to obrovský problém. Ale já se nehodlám pouštět do žádného kázání na toto téma," dodala Knightleyová.

Reklama

Související články

Keiru Knightleyovou vyděsila vlastní prsa

Herečka Keira Knightleyová nevěřila svým očím, když poprvé viděla plakáty k filmu Král Artuš. Autoři jí totiž digitálně zvětšili prsa. Herečka byla podle...

Nejsem anorektička, žaluje Keira Knightleyová

Keira Knightleyová, známá hlavně díky hlavním rolím v sérii filmů Piráti z Karibiku, se rozhodla soudit. Vznesla totiž žalobu pro pomluvu proti britskému listu...

Výběr článků

Načítám