Hlavní obsah

Když nemáte respirátor, použijte žirafu. Číňanka vyřešila nedostatek ochranných pomůcek

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelé čínských měst využijí cokoliv, aby se ochránili před možnou nákazou koronavirem SARS-CoV-2. A když dojdou tradiční zdravotnické pomůcky, musí vzít zavděk ledasčím. Žena z města Lu-čou vyrazila do nemocnice v nafukovacím kostýmu žirafy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Číňanka přišla na návštěvu do nemocnice v kostýmu žirafyVideo: AP

 
Článek

Záběry ženy pohybující se po nemocnici v žirafím kostýmu obletěly čínská a později i světová sociální média. Nahrávka ženy, představené pouze příjmením Che, pochází ze 14. února a byla pořízena v čínském městě Lu-čou v provincii S´-čchuan (nebo též Sečuán).

Che vysvětlila, že je nejsilnější členkou rodiny, která jinak zůstává doma. Její otec nemocnici navštěvoval před vypuknutím epidemie koronaviru kvůli dýchacím potížím a Che přišla požádat doktora, aby otce prohlédl alespoň na dálku. Potřebovala rovněž vyzvednout léky.

Pacient nula je nepohyblivý senior, s trhem ve Wu-chanu ho nic nespojuje

Koronavirus

Doma Che našla pouze roušku, jejíž expirační lhůta vypršela v roce 2017. Jelikož žádné další zdravotnické pomůcky nebyly k sehnání, rozhodla se žena pro koupi nafukovacího kostýmu žirafy, který využívá pokaždé, když musí mezi lidi.

Tíživá situace Che, která chodí po městě převlečená za žirafu, má však jeden pozitivní dopad. Lidé na sociálních sítích s povděkem kvitovali, že v neradostné situaci, v jaké se země nachází, mají alespoň nějaký důvod se pousmát.

Reklama

Související články

Koronavirus nejvíce kosí staré a nemocné

Čína v úterý zveřejnila závěry dosud nejrozsáhlejší studie o probíhající epidemii onemocnění Covid-19 a viru SARS-CoV-2, který ji způsobuje. Vyplývá z nich, že...

Virus se šíří dvacetkrát rychleji než SARS

U nového typu koronaviru je zhruba desetkrát až dvacetkrát vyšší riziko, že se spojí s receptory v lidském těle a způsobí tím infekci, než u těžkého akutního...

Výběr článků

Načítám