Hlavní obsah

Kdosi nechal ve vlaku zlaté cihly za miliony. Švýcarské úřady hledají majitele

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už déle než půl roku pátrají švýcarské úřady po roztržitém majiteli zlatých cihel, které zanechal ve vlaku směřujícím do Lucernu. Cihličky o celkové váze 3,4 kilogramu mají odhadovanou hodnotu 182 tisíc švýcarských franků (4,5 milionu korun).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zlato bylo nalezeno ve vlaku ze St. Gallen do Lucernu už loni v říjnu. Od té doby se úřady marně snaží dopátrat majitele, a proto se tento týden obrátily na veřejnost.

Úřady neoznámily přesné datum nálezu ani to, v jakém zavazadle byly cihly nalezeny. Tyto informace by totiž měl znát pouze vlastník malého zlatého pokladu a tak by se mělo předejít podvodníkům, kteří by si chtěli zlato přivlastnit neprávem.

Tři dělníci našli zlaté cihly za miliony. Soud musel určit, který z nich je nálezce

Koktejl

Záhadou nicméně zůstává, proč se vlastník k cihlám, jejichž hodnota se pohybuje v přepočtu okolo 4,5 milionu korun, ani za 8 měsíců nepřihlásil.

Vlastník má ovšem ještě čas, úřady nyní budou zlaté cihly opatrovat pět let. Pokud se do té doby právoplatný majitel nepřihlásí, propadnou státu.

Reklama

Výběr článků

Načítám