Hlavní obsah

Kdosi chodí po španělské vesnici a strká lidem peníze pod dveře

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od minulé středy žije vesnička Villarramiel nebývalou záhadou. Nejméně patnácti lidem se pode dveřmi objevila obálka obsahující bankovky v celkové výši do sta eur. Obyvatelé vesnice se nyní snaží horečnatě zjistit, kdo je oním tajuplným „Robinem Hoodem z Villarramielu“.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Peníze se pode dveřmi překvapených obyvatel začaly objevovat minulou středu. Neznámý dobrodinec vždy strčil obálku pod dveře. Bylo v ní několik bankovek v celkové výši 100 eur (zhruba 2570 korun), uvedla starostka vesnice Nuria Simónová pro agenturu AFP, která o záhadě informovala.

Ve Villarramielu žije okolo osmi stovek obyvatel. Místní se nyní snaží zjistit, kdo za obdarováváním stojí a co patnáct lidí, kteří dosud obálku obdrželi, spojuje. „Vdova žijící se synem, bezdětný pár středního věku, mladé páry s dětmi,“ vyjmenovává starostka s tím, že žádné očividné pojítko neexistuje.

Někteří dostali peníze v hnědé neoznačené obálce, u některých bylo uvedeno jméno a adresa nebo srdečné věnování jako například „princezně tohoto domu“ opatřené srdíčkem. Pár obyvatel se s nezvyklým darem už obrátilo pro jistotu na policii. Chtěli zjistit, zda jsou bankovky pravé. Úřady pravost potvrdily.

Starostka ještě dodala, že policie žádné pátrání nezahájila, jednoduše proto, že se nestala žádná škoda. Přijít na to, kdo je „Robin Hood z Villarramielu“, jak se mu začalo ve vesnici přezdívat, bude na samotných obyvatelích.

Reklama

Výběr článků

Načítám