Hlavní obsah

Katalánské městečko se ocitlo pod návalem mořské pěny

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké množství mořské pěny zavalilo španělské pobřežní městečko Tossa de Mar. Pěnu do ulic přinesly vysoké vlny, které způsobila bouře Gloria. Video z ulic katalánského městečka zveřejnila v úterý agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pěna zavalila španělské městečkoVideo: Reuters

 
Článek

Bouře Gloria, která postihla jihoevropskou zemi v neděli, způsobila tvorbu vysokých vln, jež dosahují v některých oblastech výšky až 13 metrů.

Právě smíchání organických látek v mořské vodě způsobilo tvorbu pěny, která se dostala až do ulic pobřežního městečka a zůstávala na zemi a stěnách budov. Pěna, která by neměla být lidskému zdraví nebezpečná, způsobila lidem komplikace jen tím, že se v ní museli brodit ulicemi.

Třináctimetrové vlny, přívaly sněhu, vichr o rychlosti 144 km/h. Bouře Gloria pustoší Španělsko

Evropa

Podle meteorologů se bude východ Španělska a Baleárské ostrovy s bouří Gloria potýkat zřejmě až do čtvrtka, kdy by měla slábnout. Nejvyšší rychlost větru během této bouře zaznamenali v úterý v katalánské obci Montseny, kde naměřili náraz o rychlosti 144,4 kilometru za hodinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám