Hlavní obsah

Karl Lagerfeld vytvořil pro kalendář Pirelli mytologický svět

Právo, Kateřina Farná

Karl Lagerfeld patří k nejkreativnějším návrhářům současnosti. Ikona módního světa spojila svého génia se značkou Pirelli a pro nadcházející rok vytvořil tento proslulý autor 38. edici legendárního kalendáře. Dostal název Mytologie a jeho hvězdami jsou Héra, Zeus, Penthesilea, Apollón nebo Athéna. Téma odráží jednu z Lagerfeldových vášní – řeckou a římskou mytologii.

Článek

„Jsem polyteista: všechna dnešní náboženství jsou současná, ale já dávám přednost mytologii, která se obejde bez pekla, hříchu (překážce ke štěstí) a bez odpuštění. Potřebujeme se vrátit k ukázněné formě krásy antiky. Miluji bohyně, protože byly prvními emancipovanými ženami. Měly právo na vše,“ říká k tomu Lagerfeld.

Celkem 36 černobílých fotografií, které vznikly v jeho pařížském studiu, zachycuje božstva tak, jak si je představuje – hravě, důstojně a přitom sexy. „Modelky a modelové oživují tyto nové hrdiny a představují nový koncept krásy,” řekl Lagerfeld, který nabízí svůj osobitý pohled na krásu.

Julianne Moorová jako Héra

Mezi modelkami ční jako bohyně Héra americká herečka Julianne Moorová. „Jako manželku Dia a matku olympského božstva jsem chtěl herečku. Julianne je krásná žena – mnohem plnější než mladé dívky pod olivovníky. Je velmi drahou přítelkyní,“ vysvětluje vizionář a mistr elegance.

Nádherné křivky ukazují rovněž italské modelky Bianca Baltiová a Elisa Sednaouiová, brazilská krasavice Isabeli Fontana anebo Polky Magdalena Frackowiaková a Anja Rubiková. Na své si přijdou nejen pánové, neboť Lagerfeld se vrací též k mužským modelům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám