Hlavní obsah

Kamión dělilo od pádu ze stometrového srázu jen několik okamžiků

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O obrovském štěstí mohou hovořit cestující v kamiónu, kterému 26. července na dálnici v jihočínské provincii Jün-nan selhaly brzdy. Řidič vjel vozem na bezpečnostní zpomalovací rampu, přesto se kabina dostala přes okraj srázu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamión se málem zřítil ze stometrového srázuVideo: AP

 
Článek

Řidič i jeho spolujezdec vyvázli z incidentu jen s lehkými zraněními. Vděčí za to nejen zpomalovací rampě, ale i síti, která byla na konec rampy instalována v roce 2015.

Když se totiž kabina přehoupla přes okraj, oba muži v kabině byli vymrštěni ze sedaček a vypadli předním oknem ven. Síť nad stometrovým srázem ale oba muže zachytila. Řidiči se podařilo vyškrábat se ven, jeho spolujezdce ze sítě vyprostili policisté.

Nebezpečná zatáčka ve 27 kilometrů dlouhém kopci je čínskými motoristy označována za „úsek smrti“. Od roku 2003 do roku 2013 se tu odehrálo více než tisíc dopravních nehod a zahynulo zde přes sto lidí. Sít je pravidelně kontrolována a vyměňována.

Za tři roky už dle vyjádření policie zachránila pět lidských životů. Teď k nim přibyly další dva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám