Hlavní obsah

Kamera zachytila vzácnou šelmí rodinku

Novinky, vps

Kamera v rezervaci v čínské provincii Ťi-lin zachytila dva tygry ussurijské. Má se jednat o matku a její mládě, což je vzácná podívaná. Jedná se o první takový záznam pořízený v Číně, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamera zachytila dva tygry ussurijskéVideo: Reuters

 
Článek

Tygry ussurijské spatřili v rezervaci u Chuej-čchunu v posledních měsících vícekrát, ale matka s mládětem byla pro zaměstnance rezervace unikátem.

„Mnoho odborníků z ostatních zemí si myslí, že je nemožné, abychom v Číně měli tygry ussurijské. Teď se potvrdilo, že je v této oblasti máme a navíc se tu jsou schopni rozmnožovat,“ řekl Ťien-min Lang z rezervace a dodal, že je to výsledkem jejich úsilí o zlepšení přírodního prostředí a minimalizaci lidských zásahů na území rezervace.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamera zachytila tygra ussurijskéhoVideo: Reuters

V provincii Ťi-lin letos v dubnu zachytili jiného tygra ussurijského, jak se krmí na mršině krávy „náhodou“ ležící přímo před kamerou. [celá zpráva]

Tygr ussurijský je největší kočkovitá šelma na světě. Vyskytuje se převážně na severovýchodě Číny a východě Ruska, ve volné přírodě jich podle odhadů žije méně než 500.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám