Hlavní obsah

Kamera v zoo zachytila ojedinělý okamžik

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toronto

V zoologické zahradě v kanadském Torontu mají vzácný přírůstek. V srpnu se tam vylíhla želva ontarijská, která patří mezi ohrožené druhy. A průběh jejího zrození zaznamenala kamera, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zrození ohrožené želvyVideo: Reuters

 
Článek

Želvička přišla na svět z jednoho z vajec, která se začala klubat už 29. července. Světlo světa spatřila 11. srpna a zaměstnanci její příchod na svět zdokumentovali.

Želva ontarijská pochází původně z okolí Velkých jezer v Severní Americe a je registrována jako ohrožený druh, kterému hrozí vyhynutí v důsledku ničení biotopů. Vejce i mláďata jsou kromě toho na souši ohrožovány savci a ptáky, ve vodě zase dravými rybami.

Toronto Zoo spolupracuje od roku 2005 s ontarijským ministerstvem přírodních zdrojů na jejich záchraně. Z ohrožených hnízdišť přemisťují nakladená vajíčka do zahrady, aby se tam v bezpečí mohla vylíhnout.

Pracovníci zoo se pak o želvy starají zhruba dva roky, než je vypustí zpět do mokřadů v nedalekém Rouge Parku. Želvička, jejíž zrození zaznamenala kamera, by se měla vrátit do přírody v roce 2016.

Reklama

Výběr článků

Načítám