Hlavní obsah

Kambodžská princezna je v Praze, na Plese v opeře má zákaz tančit

– Praha
Novinky, Gabriela Wolfová

Kambodžská princezna Norodom Arunrasmy (55) přiletěla ve čtvrtek do Prahy. Princezna bude v sobotu hlavním hostem očekávané události sezóny, Plesu v opeře. Kvůli kambodžskému protokolu má na plese ale zakázáno tančit. Novinky s ní exkluzivně strávily první den v české metropoli.

Článek

Kambodžská princezna Norodom Arunrasmy přiletěla do Prahy se svojí sestrou ve čtvrtek krátce před třetí hodinou odpoledne. Na letišti na ni čekala paní Renata Sabongui, která je blízkou přítelkyní kambodžského krále Norodom Sihamoniho a která se bude v Praze o princeznu starat.

Po příletu se odjely ubytovat do jednoho z nejluxusnějších pražských hotelů Buddha Bar. V Praze ji překvapil sníh. Norodom musí dodržovat přísný kambodžský protokol. Podle něj například nesmí dívka či žena tančit na veřejnosti. Proto ji na Plesu v opeře po parketě Vlastimil Harapes jen provede. Úvodní tanec kambodžská princezna tančit nebude.

Po ubytování směřovaly kroky princezny do základní školy v Mikulandské ulici v Praze, kde studoval její bratr, kambodžský král Norodom Sihamoni. Po páté hodině se zde zúčastnila zahájení výstavy a prohlížela si vysvědčení svého bratra a jeho práce.

Princezna je v Čechách už potřetí. Přestože má manžela a pět dětí, doprovází ji jen sestra. Rodina princezny má k Praze blízký vztah. Kambodžský král Norodom Sihamoni, bratr princezny, v Praze studoval. V Čechách žil v letech 1962 - 1975. Chodil do základní školy v Mikulandské ulici. Poté studoval v Praze konzervatoř a vystudoval balet na AMU.

Princezna si na slavnostní ples oblékne kambodžské tradiční černé hedvábné šaty se zlatým vyšíváním. Výzdoba plesu bude v kambodžských barvách. Speciálně z Holandska jsou například objednány bílé a fialové orchideje. Princezna českou metropoli opustí v neděli.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám