Hlavní obsah

Kajakář si udělal výlet na pustý ostrov, trosečníka pak musela zachraňovat policie

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyrazit si na kajaku na výlet k neobydlenému ostrovu připadalo šestatřicetiletému učiteli z newyorského Queensu jako poměrně dobrý nápad, jak sportovat a zároveň dodržet pravidla o sociálním odstupu. Až do doby, kdy jeho kajak nabral vodu a on bez mobilu zůstal na opuštěném ostrově a jeho jedinou nadějí na záchranu byl velký nápis „pomoc“ poskládaný z větví a oheň.

BEZ KOMENTÁŘE: Kajakář uvízl bez mobilu na pustém ostrověVideo: Twitter NYPD Special Ops

 
Článek

Na výlet se kajakář, který si nepřál být jmenován, vydal ve čtvrtek 16. dubna. Cílem bylo doplout ke vzdálenému opuštěnému ostrůvku v zátoce Jamaica Bay.

„Je to aktivita v rámci sociálního distancování. Bylo velice nepravděpodobné, že bych na kohokoliv narazil,“ uvedl muž pro televizní stanici CBS.

To, co se zdálo jako výhoda, se brzy ukázalo být palčivým problémem. K ostrůvku Ruffle Bar, vzdálenému lehce přes tři kilometry od pobřeží, dorazil ještě bez problémů. Když se ale vydal na zpáteční cestu, zvedl se silný vítr a s ním přišly vlny.

Lachtan profackoval kajakáře chobotnicí

Koktejl

Kajak začal brzy nabírat vodu, a nakonec se potopil. Muži se podařilo doplavat na břeh ostrůvku, všechny jeho věci však byly zničené, včetně mobilního telefonu. Kajakáři bylo jasné, že na ostrově stráví víc času, než by mu bylo milé.

Pomoc přišla před úsvitem

Před setměním se mu podařilo najít zapalovač, který byl k jeho překvapení funkční, a tak z naplaveného dřeva rozdělal oheň. Na pláži ještě naskládal z větví nápis „pomoc“. Hodiny pomalu ubíhaly, ale na pomoc nikdo nepřicházel. „Bylo mi jasné, že tu strávím noc.“

Těsně před rozedněním, v tu dobu byl muž pohřešován 12 hodin, však uslyšel zvuk, který zněl jeho uším více než sladce – motory helikoptéry. Záchranáři muže v pořádku vyzvedli a dopravili na břeh.

„Ti muži byli z Illinois, kteří do New Yorku přišli, aby pomohli vypořádat se s pandemií. Byla mi trochu hanba, že jsem na sebe navázal všechny tyhle zdroje... Ale všichni byli opravdu velmi milí a jsem vděčný, že jsem se odtamtud dostal,“ uzavřel muž, který se nějakou dobu na moře na kajaku nejspíš nevydá.

Reklama

Výběr článků

Načítám