Hlavní obsah

Kája na mě čeká. Odejdeme spolu, říká o nemocném dvojčeti Jan Saudek

Novinky, David Zápal
Praha

Stav komiksového kreslíře a malíře Káji Saudka (75) se ani téměř pět let po nehodě, kdy mu uvízlo maso v krku a od té doby leží v kómatu v nemocnici, nezlepšuje. Jeho bratr fotograf Jan Saudek má jasno. "Kája na mě čeká. Chce, abychom odešli spolu," řekl Novinkám.

Článek

"'Zdravotní stav Janova bratra se bohužel nelepší. Pokud je ale to, co můj partner říká, pravda, Kája se může těšit na opravdu dlouhý život. Jestli bude Jan stále tak vitální jako nyní... Nikdo neví, jak to mezi dvojčaty funguje. A Kája byl navíc prý celý život velký bojovník, vždy měl silnou vůli, proto bojuje i teď," tvrdí přítelkyně Jana Saudka Pavlína Hodková.

O slavném fotografovi poslední dobou není vůbec slyšet. "Je jako jezevec. Nenávidí zimu, tak zaleze a odpočívá. Nedělá mu moc dobře. Těší se na jaro. Připravuje ale kalendář pro jednu módní návrhářku nebo klapku pro filmový festival ve Zlíně," říká Hodková, která má s Janem Saudkem dvě děti.

"Další dítě v plánu nemám, snažím se však Jana přimět k adopci. Je to s ním ale těžké, jde o běh na dlouhou trať," dodává umělcova partnerka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám