Hlavní obsah

Jitka Zelenková neměla na medvědy štěstí

Novinky, Korzo
PRAHA

Jitka Zelenková se vrátila z Vysokých Tater se spoustou pozoruhodných zážitků. Do slovenských hor se vydala v době, kdy tam Horská služba ohlásila rekordní přemnožení tatranských medvědů. Zpěvačka, která celý týden vyrážela na dlouhé túry, doufala, že se s některým z nich uprostřed hor potká.

Foto: Archiv MěÚ Krupka

Starosta Krupky Zdeněk Matouš se seniory na rekreačním týdnu

Článek

"Na medvědy jsem se hrozně těšila, ovšem neměla jsem na ně štěstí. Sice mě to mrzí, ale asi je to dobře. Vyslechla jsem totiž několik historek o setkání lidí s medvědem a ty nevyzněly příliš optimisticky. Mně by ale bývalo stačilo vidět huňáče aspoň na dálku," prohlásila trochu zklamaně.

Výlet na salaš

Na tatranských túrách se zpěvačka seznámila s partou tamních bačů. "Pro člověka z velkoměsta je to silný zážitek. Byla jsem na pravé vysokohorské salaši, kde chovali čtyři stovky ovcí. Dali nám tam ochutnat skvělou žinčici, fantastický ovčí sýr a hlavně - nebyla to turistická atrakce," pochvalovala si zajímavé setkání.

Zelenková podle svých slov hory prolezla křížem krážem a na túry se vydávala každý den. "Navštívila jsem Popradské pleso, Studenovodský vodopád, Skalnaté pleso pod Lomnickým Štítem či Slezský dům. Na ty dny se nedá zapomenout," podotkla Zelenková s nadšením.

Reklama

Související články

Tipy Jitky Zelenkové

Zpěvačka Jitka Zelenková uvádí, co ji zaujalo v kultuře. Redakčními tipy jsou kniha Zdeňka Vojtíška Encyklopedie náboženských směrů v České republice...

Výběr článků

Načítám