Hlavní obsah

Jiří Paroubek uspořádal v Praze Mikuláše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Mikulášové, čerti a andělé v neděli vpodvečer ovládli českou metropoli, ale i další města republiky. V centru Prahy jich bylo požehnaně. Na Staroměstském náměstí, kde nebylo pro zástupy tisíců lidí téměř k hnutí, se dokonce soutěžilo o nejlepší masku. Mikuláše uspořádalo také ministerstvo pro místní rozvoj.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 23.6.2017 Olympijský běh trochu jinak. Hromadný start.

Článek

Mikulášem bývá ten největší a nestarší, ale na čertice a andělíčky si v jejich doprovodu zahrály i docela malé děti. A tak nebylo výjimkou, že se dvouletý chlapec s rodiči na ulici ve strachu schovával před šestiletou holčičkou se začerněnou tvářičkou, která vyrazila na obchůzku se staršími kamarádkami.

Paroubek pomáhal Mikulášovi

Mikuláš s čertem čekal také před Ministerstvem pro místní rozvoj, sdělila Novinkám Lucie Kulhánková z odboru vnějších vztahů v písemném prohlášení ministerstva. Čert nebyl skoro potřeba, neboť se nadělovaly jen sladkosti. Hodných dětí byla taková spousta, že Mikuláš nadílku nestíhal, i když mu vydatně pomáhal ministr Jiří Paroubek, který tuto akci pro děti uspořádal.

"Chtěl jsem udělat radost dětem a největší radost jsem měl nakonec já sám," komentoval letošní oslavu svátku Mikuláše ministr Jiří Paroubek.

"Všechny akce, které pro děti celoročně pořádám či financuji, mě opravdu těší, tato předvánoční však byla až dojemná. Když jsem viděl děti, jak přísahají Mikulášovi, že byly celý rok hodné a jak si potom vítězně odnášejí nadílku, měl jsem z toho opravdovou radost," dodal.

Praha zatím bez incidentů

Velmi módní byly dnes po setmění blikající červené čertovské růžky, nebo svítící čepice. Na hlavu si je připevňoval kdekdo od dětí po dospělé, Češi i cizinci.

"Policistů byl dnes v ulicích běžný počet," sdělila pražská policejní mluvčí Eva Brožová. Měli podle ní pokyn, aby při výkonu služby věnovali různým maskovaným bytostem pozornost. V prvních hodinách po soumraku však nehlásili žádné incidenty.

Jelikož mikulášské obchůzky připadly letos na víkend, setkaly se děti v některých školách a mateřských školkách s odměňujícími i trestajícími pohádkovými postavami už během uplynulého pátku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám