Hlavní obsah

Jedno z nejpomalejších porsche na světě jede maximálně 25 km/h

Novinky, vps

Většina lidí má automobilku Porsche spojenou s ikonickým modelem 911, málokdo už ovšem ví, že firma jeden čas vyráběla i traktory. Jeden takový, konkrétně zrenovovaný model Diesel Super 308, se bude na začátku září dražit v Británii v aukci a očekává se, že by svému majiteli mohl vynést až 18 tisíc liber (asi 540 tisíc korun).

BEZ KOMENTÁŘE: Traktor Diesel Super 308 od automobilky Porsche

 
Článek

Porsche vyrábělo traktory v 50. a 60. letech minulého století. Tento konkrétní kus pochází z roku 1958. Dlouhá léta spolehlivě sloužil, v roce 2003 pak prošel kompletní renovací. Před pěti lety ho koupil sběratel, který ale nedávno zemřel, a tak se červený jednomístný traktor dostal opět na trh.

Tříválcový motor o výkonu 38 koní umožňuje traktoru vyvinout maximální rychlost 25 kilometrů za hodinu, což kontrastuje s parametry sportovních vozů stuttgartské automobilky, ale i tak je o vozidlo velký zájem. Výkon zde totiž nehraje roli.

„Porsche je známé především pro svá sportovní auta, ale kvalita u traktorů je přesně taková, jakou byste od této firmy očekávali. S maximální rychlostí 25 kilometrů za hodinu je tento traktor na míle vzdálen modelům 911 a je to pravděpodobně jedno z nejpomalejších vozidel, které kdy Porsche vyrobilo, ale jedná se o opravdový sběratelský unikát,“ řekl listu Daily Mail automobilový odborník John Polson z aukční síně Bonhams.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám