Hlavní obsah

Jedno auto řídili postupně tři opilci, z Petra se vyklubal Rudolf

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenští policisté zastavili ve městě Lučenec za jedinou noc stejné auto, za volantem vždy s jiným, ale pokaždé opilým řidičem. Všichni skončili u soudu, který jim rozdal tresty.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Vůz slovenské policie, ilustrační foto

Článek

Policejní hlídka zastavila začátkem týdne vůz, který řídil 39letý Attila. Ten nadýchal téměř jedno promile. Navíc neměl řidičský průkaz a v minulosti mu byl čtyřikrát uložen zákaz řízení motorových vozidel, protože řídil opilý, informovala v pátek televize Markíza.

Hlídka proto Attilu na místě zadržela a zbytku osazenstva ve voze řekla, aby si sehnali odvoz.

Jsem 21letý Petr, tvrdil 17letý Rudolf

Ti to však pochopili po svém a za volant si sedl 17letý Čech Rudolf. Zastavila je však další hlídka. Rudolf také neměl řidičák a nafoukal 1,2 promile. „Chtěl jsem jen přeparkovat. Ujel jsem asi dvacet metrů,“ vysvětloval. Policistům se navíc snažil namluvit, že jmenuje Petr a je mu 21 let.

Napotřetí Robert 

Po dvou hodinách tentýž vůz zastavila třetí hlídka. „Čtyřicetiletý Robert nafoukal téměř dvě promile,“ uvedla TV Markíza. Byl mu zadržen řidičský průkaz, dostal podmíněný trest na 18 měsíců a za volant si nesedne dva roky. Jeho kolega Attila byl odsouzen k nepodmíněnému trestu v trvání tří měsíců. Za volant si navíc nesmí sednout dva roky. Nakonec Rudolf dostal roční podmínku a dvouletý zákaz řízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám