Hlavní obsah

Jedna o druhé netušila, jednovaječná dvojčata se setkala po 36 letech

Novinky, Martin Vlk

Sestry Molly Sinertová a Emily Bushnellová – jednovaječná dvojčata – se narodily 29. března 1985 v Jižní Koreji. Krátce poté však byly rozděleny a každé z nich se ujala jiná adoptivní rodina v USA. Ačkoliv jedna o druhé netušila, díky testu DNA se přece jenom setkaly. V den svých 36. narozenin.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Přestože pár měsíců po narození putovaly obě holčičky do USA, každá skončila u jiné adoptivní rodiny – jedna na Floridě, druhá v Pensylvánii. Proč byla jednovaječná dvojčata ve své rodné zemi rozdělena, není známo. Jisté je však to, že ani jedna netušila o existenci té druhé.

Protože ale jedenáctiletá dcera Bushnellové věděla, že její matka byla adoptovaná, rozhodla se podstoupit DNA test, aby zjistila, zda má nějaké příbuzné z její strany. Shodou náhod měla zhruba ve stejné době podobný nápad i Sinertová. Když pak oběma přišel výsledek, nevěřily vlastním očím.

„Klikla jsem na kolonku blízkých příbuzných a nerozuměla jsem tomu. Psalo se tam, že s jistou osobou sdílím 49,96 % DNA a že je to pravděpodobně moje dcera. Já ale žádné děti nemám,“ řekla v pořadu Good Morning America Sinertová s tím, že brzy přišla na to, že se jedná o dceru její sestry.

„Díra v mém srdci se okamžitě zaplnila. Ačkoliv mám rodinu, která mě miluje, vždycky jsem pociťovala odloučení. Zjištění, že mám identické dvojče, všechno objasnilo. Dává to celé smysl,“ svěřila se.

Sestry tak brzy na dálku navázaly kontakt a pomalu se začaly poznávat. Vyměňovaly si fotky a vyprávěly příběhy z dětství. Na setkání si ale počkaly až na 29. březen – ten den totiž mohly společně oslavit 36. narozeniny.

„Je to nejšťastnější okamžik mého života. Byla jsem sice ochuzena o 36 let života vedle své sestry, ale na druhou stranu jsem nesmírně vděčná,“ řekla Bushnellová.

Reklama

Výběr článků

Načítám