Hlavní obsah

Jedenáctiletá dívka měří 210 centimetrů

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá dívka Čang C´-jü sní o kariéře profesionální basketbalistky. Není divu, je jí jedenáct let a už měří 210 centimetrů. S touto výškou se jedná o jedno z největších dětí světa a je hvězdou místní školy v čínském Ťi-nanu.

Foto: Profimedia.cz

Čang ve svých 11 letech opravdu vyčnívá z davu.

Článek

Za největší dívku světa je zatím považována dvanáctiletá Britka Sophie Hollinsová, která však měří „pouze“ 188 centimetrů. Rodiče zatím nevznesli oficiální nárok na rekord, pokud by to však učinili, Čang by se zřejmě bez problémů stala novou držitelkou rekordu.

Foto: Profimedia.cz

Na snímku Čang, na rozdíl od svých spolužaček, sedí.

Jestli to udělají, však není jisté. Na rozdíl například od stejně starého nejvyššího čínského chlapce jménem Žen Kche-jü (206 cm), který si stěžoval, že je často kvůli své výšce terčem posměchu, Čang prožívá šťastný život. Na škole je hvězdou. „Jsem s ní ráda. Protože je tak vysoká, může mě zvednout opravdu vysoko,“ uvedla jedna z jejích spolužaček.

Foto: Profimedia.cz

Navzdory své výšce je prý Čang (vzadu) velice pohybově nadaná.

Matka Čang je bývalá čínská reprezentantka v basketbalu a dcera jde v jejích šlépějích. Na hřišti zatím i díky své výškové převaze exceluje. Je však prý také velice pohybově nadaná a daří se jí třeba i v tanci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám