Hlavní obsah

Je jim dohromady 208 let a milují se jako zamlada. Prozradili klíč

Londýn

Je to nejdéle trvající britské manželství. Ralphu Tarrantovi je 107 let a se svou životní partnerkou Phyllis se oženil před 77 lety, když mu bylo 30. Když obdržel ke svým stým narozeninám první přání od královny, byl dojatý. Teď je to pro něj už každoroční zvyk. To jeho "mladá" 101letá žena si na tuto příjemnou událost zatím jen pomalu zvyká.

Článek

Přáníček od britské královny mají dohromady už 10. Doufají, že se ještě dočkají několika dalších. Před několika dny oslavila hlava rodiny 107 let a oba svorně tvrdí, že je jejich vztah stejný jako zamlada.

"Jsme stále stejně nezávislí, ale zároveň i oddaní jeden druhému. Když to jde, tak chodíme ven - nakupovat, na obědy, no zkrátka jen abychom nebyli stále doma. Stále si však umíme užívat života," uvedl Ralph Tarrant.

Jeho žena si myslí, že klíčem k jejich dlouhému manželství je to, že měli čas si na sebe zvyknout, udržování se v dobré kondici a to, že jsou oba nekuřáky." A abych nezapomněla, šťopička whisky každý večer," smála se 101letá žena.

Drobné hádky nevadí, naopak

Oba přiznávají, že se jim ani v tomto věku nevyhýbají drobné hádky. Většinou se prý odvíjejí od nerozhodnosti Phyllis, která si neumí rychle vybrat, jaký čaj má její muž uvařit. Druhým nejčastějším důvodem rozepří je pouštění televize příliš nahlas - to prý dělají čas od času oba.

"Víte, mít drobné hádky a neshody je pro vztah dobré. Udržuje ho to zdravý," dodala Phyllis Tarrantová.

Reklama

Výběr článků

Načítám