Hlavní obsah

Japonský obchod opatřil toaletní papír kletbami, aby ho lidé nekradli

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toaletní papír je v posledních dnech žádanějším zbožím, než by se ještě před pár týdny mohlo zdát. Své o tom ví v Austrálii a mimořádnému zájmu se těší i v Japonsku. Před čím dál tím častějšími krádežemi „hebkého pokladu“ se japonští obchodníci chrání různě. Někteří k papíru přikládají kletby a překvapivě to prý funguje.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Toaletní papír se v Japonsku nejen vykupuje, ale rovněž krade. Podle Mink Itačibeové, která pracuje v obchodě ve městě Niigata ve stejnojmenné prefektuře na ostrově Honšú, mizí z jejího obchodu každý den tak tři až pět rolí.

Zatímco někteří obchodníci přidávají k toaletním papírům symbol očí, které lidi upozorňují, že jsou sledováni, Itačibeová přidala ještě několik znaků v písmu kandži. Jak žena sdělila CNN, která o jejím nápadu informovala, nápis znamená zhruba toto: Pokud ukradneš toaletní papír z obchodu, uloví tě hladová příšera a sežere tě.

Nesehnali jste kvůli panice toaletní papír? Australské noviny přidaly prázdné stránky

Koronavirus

„Myslela jsem to jako vtip, ale zdá se, že to funguje,“ uvedla žena. „Lidé v Japonsku dokážou být opravdu pověrčiví,“ dodala se smíchem. Itačibeová uvedla, že od té doby, co jsou toaletní papíry opatřeny kletbou, nezmizel ani jeden jediný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám