Hlavní obsah

Janek Ledecký vyzkouší motoskijöring

Právo, Martin Kézr
ČR

Zpěvák Janek Ledecký obuje lyže a ve dvojici s motokrosařem Janem Froňkem se stane pravděpodobně největší atrakcí českého mistrovství v motoskijöringu, které v případě příznivých sněhových podmínek začne poslední prosincovou sobotu v Klášterci nad Orlicí.

Článek

"Nedělám to z nudy nebo touhy po zviditelnění, ale mám rád sport, kterým si vždy příjemně provětrám hlavu a ze strany týmu Orion je tu výzva vyzkoušet i něco nového," tvrdí Ledecký a prozrazuje, že posledních sedm let tráví zimu ve Špindlu.

"Mám tam i studio a do Prahy se vracím, až roztaje poslední sníh. Zimním sportům se věnuji více než běžná populace, i když poslední době jezdím spíš na snowboardu než na klasických lyžích," tvrdí producent a představitel hlavních rolí v muzikálech Hamlet i Galileo.

Při motoskijöringu závodí na zasněžených tratích motokrosař a lyžař, kteří jsou spojeni vlečným lanem. Dvojice dosahují až rychlosti 60 km/h a souboje nejednou provázejí i pády.

O ostudu nestojí

"Důležité je, aby si oba vyhověli, ale protože jsme s Jankem Ledeckým neměli ještě ani jeden trénink, poprosíme o shovívavost ohledně výsledků," říká Froněk.

"Nechci si uříznout velkou ostudu, proto si vše ještě před prvním závodem vyzkoušíme. Povinnosti v divadle mi také nedovolí zúčastnit se všech osmi podniků seriálu, ale těším se už teď," doplňuje Ledecký.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám