Hlavní obsah

Janek Ledecký se nezlobí

– PRAHA
Právo, dk

Galileo - muzikál Janka Ledeckého - vstoupí v září do druhé sezóny. Některé hvězdy z pražského Divadla Kalich, kde se Galileo hraje, se však upsaly ještě dalšímu muzikálu. Josef Vojtek, Sabina Laurinová, Bohouš Josef a také Petra Janů se objeví i ve Třech mušketýrech na pražské Broadwayi.

Foto: Město Šlapanice

Vizualizace rekonstrukce ulice Jiráskova

Článek

"Mně je to úplně jedno. Nedělal jsem si nikdy iluze a upřímně řečeno, vždycky mě děsily řeči o tom, jaká jsme tady v Kalichu skvělá parta. Je to sice pravda a funguje to pořád, ale jen do té doby, dokud tady zpěváci dostávají práci."

"Ono to ani nejde, aby naše vztahy sahaly někam dál. Jakou očekávat od kolektivu věrnost, když pro něj nemám práci? A další opravdu zatím nemám, navíc se při psaní odmítám podřizovat stálému obsazení. Každý projekt dělám s někým jiným. Je to riskantní a trochu samotářský běh, ale mně to vyhovuje," tvrdí Janek.  

Vyzná se jako právník

Smlouvy, které účinkující podepsali, prý nebyly porušeny. "Jsem vystudovaný právník a stejně s těmi smlouvami nakládám velice nezodpovědně. Je mi jasné, že je moji kolegové ani pořádně nepřečtou. Podle toho to potom vypadá, ale nemám pocit, že by to z jejich strany byl nějaký podraz."

"Pokud se mi do dalšího muzikálu bude hodit třeba Sabina, tak jí to zase nabídnu. Já totiž ani nechci nést zodpovědnost za to, co s lidmi, až muzikál jednoho dne skončí. Takže jim ani teď nemůžu nijak bránit," říká šéf Divadla Kalich.  

O SuperStar nemá zájem

Hitem nové muzikálové sezóny se ovšem nestali "uprchlíci" z Kalichu, ale finalisté ze SuperStar. Tomáš Savka bude zpívat v muzikálu Miss Saigon. Lucie Bílá uvažovala o Šárce Vaňkové, Standovi Dolínkovi a Anetě Langerové pro své Divadlo Ta Fantastika.

Janek Ledecký ale nikoho přetahovat nechce. "Spousta lidí, kteří k nám chodí na konkursy, zpívá mnohem lépe než většina z té desítky. Já je nevezmu, nehodí se typově nebo se neumějí pohybovat. Ať si je rozeberou jiní. Ale každopádně mají dobře nakročeno. Ovšem netroufám si předvídat, jaká budoucnost je čeká. Ta ukáže, co v nich je," dodává úspěšná hvězda muzikálové scény.

Reklama

Související témata:

Související články

Nahrávka Galilea poslouží jako pozvánka

Alba k muzikálům jsou vždy kompromisem, mají-li uspokojit všechny návštěvníky a současně co nejlépe posloužit propagaci, musejí představit vedle největších...

Galileo se rozezpívá v Kalichu

Pod sloganem "Velká láska. Velká nenávist. Velká pravda" má dnes večer premiéru v pražském Divadle Kalich muzikál Galileo kytaristy, zpěváka a skladatele Janka...

Galileo měl úspěch

Světová premiéra muzikálu Janka Ledeckého Galileo se v sobotu v pražském Divadle Kalich setkala s nadšeným ohlasem publika.

Výběr článků

Načítám