Hlavní obsah

Jana Kanyzu překvapila fanynka

Právo, Josef Talaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Výběrem pěti desítek prací, olejomaleb, asambláží, kreseb a grafik vystavovaných na karvinském zámku otevřel již sedmou desítku svých autorských výstav herec a malíř Jan Kanyza.

Foto: Archív Život dětem

Náměstí Míru zažilo včera další Zábavné odpoledne pro děti i dospělé pořádaného organizací Život dětem. Vážně nemocné děti podpořila řada osobností

Článek

Všestranný umělec, jehož výtvarná tvorba se vyvíjela souběžně s herectvím, představuje abstraktní obrazy vytvořené za poslední čtyři roky.

Základem jsou i nadále sny, emoce, lyrická poezie, představy a prožitky, které ve výtvarném pojetí znaků, písma a útržků dopisů komponuje do fantaskních geometrických tvarů.  

Autogram na noviny

Při vernisáži jeho obrazů a grafik ve výstavní síni Chagall na zámku v Karviné Kanyzu příjemně překvapila jedna z fanynek Šárka Zvardoňová.

Požádala jej totiž o autogram na už několik let staré výstřižky z novin a časopisů, kde se psalo o jeho výtvarné tvorbě.

Šárka sama amatérsky maluje, kreslí a modeluje. Kanyzovy obrazy se jí velmi líbí a dlouhodobě pozorně sleduje jeho malířský vývoj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám