Hlavní obsah

Jako z jiné planety. Na hladinu moře se vynořil Gorgonocephalus

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oranžová barva, pohyblivá chapadla neobvyklého tvaru, větší než lidská dlaň. Nejedná se o začátek popisu nějakého fantaskního monstra, ale o tvora, kterého našla jedna rodina u Aljašky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na pobřeží se na hladinu vynořil GorgonocephalusVideo: AP

 
Článek

Na pobřeží Ostrova prince z Walesu, který je součástí aljašského souostroví Alexandrových ostrovů, se 16. srpna vynořil tvor, který vypadá jako z jiné planety.

Jasně oranžová barva a desítky pohyblivých chapadel zaujaly Sarah Vasserovou a její rodinu, když byli na výletě motorovým člunem. Sarah podivného tvora z moře vylovila a natočila na video, kterému dala popisek „šílené stvoření z hlubin“.

A pod videem se zajímala, jestli někdo náhodou neví, o jakého tvora se jedná. „Žiju mimo civilizaci na Aljašce a ráda bych věděla, o co jde,“ vysvětlila.

Mořský tvor je ve skutečnosti hlubokomořský ostnokožec Gorgonocephalus, příbuzný mořských hvězdic. Zástupci tohoto rodu se nacházejí v prostředí hlubinných vod u Arktidy a Antarktidy. Obvykle zůstávají u mořského dna a není jasné, proč se tvor vydal na mořskou hladinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám