Hlavní obsah

Jako v hororu: Město zachvátila invaze cvrčků

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oklahoma City

Milióny nevítaných návštěvníků musí strpět obyvatelé amerického státu Oklahoma, který se momentálně potýká doslova s cvrččí invazí. Ta je nejvíce znát především v hlavním městě Oklahoma City, kde se místy zdá, že cvrčci jsou všudypřítomní.

BEZ KOMENTÁŘE: Cvrčci v Oklahoma City Video: LiveLeak.com

 
Článek

Entomologové pro zpravodajský portál NewsOn6 uvedli, že cvrčci se přemnožili díky pro ně příznivému počasí.

„Zdá se, že k těmto přemnožením dochází v letech, kdy je na jaře a začátku léta sucho a horko, a poté následují deště v červenci a srpnu,“ uvedl Rick Grantham z Oklahomské státní univerzity.

Invaze, která začala na konci srpna, bude trvat do doby, než cvrčkům skončí období páření. Podle odhadů odborníků by se mělo jednat o osm týdnů. Cvrčci jsou neškodní, ale obyvatelům Oklahoma City i tak značně znepříjemňují život, a to především svou přítomností v domech a bytech, kam se i přes různá opatření dokážou dostat.

Živí cvrčci se živí na tělech mrtvých, takže by na ně lidé neměli šlapat, protože hromady uhynulých cvrčků podle výpovědí občanů páchnou jako shnilé maso. Toto doporučení ale nelze dodržet, hmyz totiž pokrývá silnice, chodníky a i zdi. Jediným řešením by tak bylo nevycházet z domu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám